Tuesday, July 17, 2012

Kaasusta kahvipöytään


Kaikki alkoi kaasusta. Leka meni kysymään Jarocinissa rautakaupasta, olisiko heillä myynnissä retkikeittimeen sopivaa kaasua (ja jätti Linan ja Kaisan seisomaan kaatosateeseen). Rautakaupassa oltiin hyvin avuliaita ja piirrettiin kartta urheilukauppaan, jossa kaasua voisi olla.

Urheilukaupassa oli kyllä kaasua, mutta kymmenen kilon painoisissa jättipulloissa, joten seuraavaksi lähdimme etsimään ruokakauppaa. Kysyimme tietä nuorelta mieheltä, joka neuvoi meitä ja kysyi vuorostaan, mistä olimme paikalle polkaisseet. Selvisi, että Piotr on paikallislehden toimittaja, ja päädyimme syömään myöhäistä lounasta toimituksen kokoushuoneeseen ja kertomaan reissustamme.

Piotr tarjosi meille kahvia ja teetä ja antoi vinkkejä kaasun ja pyörätarvikkeiden ostopaikoista. Itse hän harrastaa melomista (joka tuntuu olevan tämän kesän ykkösjuttu pyöräilyn ohella, niin usein olemme melojiin törmänneet). Lähtiessämme jatkamaan matkaa sade oli taas muuttunut auringonpaisteeksi, ja tylsä pyöränsiirtopäivä ilahduttavaksi kohtaamkseksi tien varrella.

No comments:

Post a Comment