Thursday, August 16, 2012

Kahvila-motelli ja baari-ravintola
Nukuimme viimeisen yömme tien vieressä erittäin siistissä ja asiallisessa Mirage-nimisessä motellissa. Kiinnostavaa tässä on se, että olisimme ajaneet iloisesti sen ohi, ellei meille olisi neuvottu aikaisemmin huoltoasemalla, että talossa on tarjolla huoneita matkalaisille. Mikään kyltti tai merkki sen julkisivussa ei nimittäin viittaa nukkumiseen: suurin kirjaimin ilmoitetaan vain, että kyseessä on kahvila.

Tämä hämmensi suuresti mieltämme, kunnes illalla saavuimme Odessaan ja lähdimme etsimään turisti-infossta saamassamme In Your Pocket -kaupunkioppaassa mainostettua intialaista ravintolaa. Se toimii London-hotellin yhteydessä ja voimme lämpimästi suositella sitä kaikille nälkäisille. Kasvisruokia oli listalla parikin sivua, ja vaikka naan-leivät olivatkin hiukan litteitä ja hinnat suolaisempia kuin itse ruoka, ahmimme onnellisina riisi- ja vihanneskulhot tyhjiksi.

Mutta mitä lukikaan kyltissä ravintolan ulkopuolella? Glasgow Pub 24 hours. No, on tietysti ihan loogista, että kun kahvila onkin motelli niin skottipubi, jossa baarimikko on pukeutunut kilttiin, onkin intialainen ravintola. Meidän länsimaiset aivomme vain ovat niin kaavoihin kangistuneet…

No comments:

Post a Comment